Norrvikens Trädgårdar.

När livet inte är som jag vill eller snarare en rygg som inte vill ge sig. Jag har varit inne och försökt jobba några dagar men det fungerade inte, så det blev sjukskrivning IGEN. Ni vet när man försöker allt vad man kan men det gör bara ont.
Vad har då hänt annars. Jo.. det har blivit ett besök på Norrvikens Trädgårdar en lördag i Maj. Ett ställe som jag nog aldrig har besökt, fast man bor så nära. Och just denna dag sken solen från en klarblå Skånsk himmel, picknick korgen packades nää… ryggan. Annika hämtade upp mig och över Hallandsåsen for vi mot Båstad. Norrviken som ligger där på kanten till havet så vackert. Vi bestämmer oss för att låta ryggan ligga kvar i bilen, man kan alltid hämta den om vi blir hungriga. Så nyfiken på detta ställe löser jag biljett och börjar vandringen. Ja.. Annika betalade också sin biljett. 
En lång, rak grusgång som kantas av fruktträd ligger framför min fötter ända bort till Villa Abelin. Första stoppet blir Halmhuset, här kan man stöta på trädgårdsmästarna, för få lite tips och råd. Själv tycker jag de kan sälja huset till mig.
 
Fiskgjuse monumentet och en byst på Rudolf Abelin, 1864 – 1961, 1905 kom han till Båstad och här planerade och anlade han en av Nordens största fruktträdgårdar med mer än femtusen fruktträd av hundratals olika sorter och minst dubbelt så många hasselnötsbuskar.
Så vackert villan ligger.
Nu vände vi in i skogen, för där borta mellan träden var det dukat. Vi hittar en stig som tar oss till näsduksträdet. 
För att sedan vända in i Vatten trädgården och Vattentemplet. Var skönt att gå omkring bland alla dessa rododendrer, vackert. 
Vi hade en plan att vi skulle gå ena sidan först och ta andra sidan på vägen tillbaka, men de höll inte så länge. För de var lite som åååhhh… kolla! Kolla!
Bakom en häck, Whauu… 
Här skulle vi ALDRIG gått in, för attan vad det surrades.
Viktoria huset. Här kan man hyra in sitt bröllop. Runt om finns det pallkragar med odlingar och små växthus med utställningar. På förra bilden kan man se de små husen.
Nu lämnar vi den romantiska delen och vandra bort mot slutet av parken, som är för barn och vänder för att ta andra sidan. En stor damm ligger så spegelblankt, med små simmande ödlor i. Tur att de höll sig i vattnet. Tvi…
Vid Eriks hus hittade vi åter ett Näsduksträd, här var det lite fler blommor och i själva huset var det en utställning med vivor. Nu var många avblommade, men ett och annat vackert ex fanns.
Och alla dessa vackra Pioner och en Tulpan. 
En utsikt över havet och suget efter en glass. Men oj.. redan gott 3 timmar! Och då var frågan ska vi gå och hämta lunchen eller bara ta en glass. Vi går bort till Villan för att kolla, ingen glass vad vi såg.
Men vilka kakor! Mmm… jag tog en morotskaka och Annika valde rabarberpaj och varsin kaffe till de och jag tror jag betalade 70 riksdaler för detta, inte dyrare än på andra ställen. Och för engång skull var allt laktosfritt. YES!!! Så där sitter vi under parasollen och njuter av våra delade super god kakor.
 Med en goer känsla i magen går vi den sista biten förbi dammen mot utgången, för vi tyckte att nu fick de vara nog med vackra trädgårdar för denna gången. Ett stopp i butiken, mycket fina saker, jag hittade två böcker som jag ska låna på biblioteket och ett stopp i Chocolaterian.
Efter de lämnade vi Norrviken och körde längst havet till Kattvik, men Måns var inte hemma, så vi körde vidare  till Hovs Hallar. Där vi letade upp en fika plats i lä med utsikt över havet.
På vägen hem stannade vi till vid blomster affär, för att köpa tomater och sen grillade vi på min balkong innan det blev handboll.
Vilken skön dag, jag hade haft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg