Naturreservat, Hallabäckens dalgång och Hjorthagen.

Vaknade tidigt i morse redan klockan fem, tänkte nu får jag väl ändå ge mig! Är ju LEDIG. Gick upp och drog bort gardinen och öppnade fönstret. Startade radion och kröp ner igen, tog inte lång tid innan jag slumrade till. En timme senare vaknade jag av att månen lyste på mig. Och vilken månen till att lysa, var nog därför jag vaknade. Hämtade kameran och tog några bilder.Efter en stadig frukost på havregröt, macka och kaffe. Packade jag min rygga för att ge mig ut på vandring. Idag ska det bockas av två naturreservat minst. Annika kom och sedan körde vi upp på Söderåsen. Solen sken och det var ca -5 grader. Kommer att bli en härlig dag i skogen.

Vi susade förbi Stenestad backen, där var det redan några familjer som åkte tefat. I Stenestad tog vi höger, efter koll på kartan körde vi vidare. Efter en bit blev vi kloka på att vi hade kört fel, inget konstigt när det är vi. Vänd och kör ner på den vägen som vi trodde. Åter FEL. Men till sist kom vi fram till Hallabäckens dalgång. Vi valde att parkera högst uppe på vägen, där vi hittade en ficka.
Vi lätt ryggan ligga kvar i bilen. Med kamera i handen och solen i ögat, började vi gå ner för backen mot stigen. Så otroligt vackert det är. 
Vi gick förbi en stuga, där skulle jag vilja bo. Kanske bygga ett nytt utedass. 
Hallabäckens dalgång består av mycket skog, 600 olika kärlväxter och sandstensklippan Stora Älehallen.
Efter ett tag kom vi ner till Älehallen.  
Kände mig så liten.
Efter att studerat berget och åkt på baken ner för backen, vände vi tillbaka. Nu var det uppförs nästan hela vägen. 
Magen började kurra efter lunch. Tanken var att stanna till i Åvarp och ta två reservat där. Men vi såg dammen i Hjorthagen när vi blunda. Tänk att få sitta där och luncha! Så nu gasade vi på ner för backen och vidare. Som tur fanns det en plats kvar att parkera på när vi kom fram. 
På med ryggan och med raska steg mot dammen. När vi kom fram  såg via några familjer åka skridskor där. Vi valde att luncha borta vid stenarna, där jag var för ett tag sedan. 
Idag lagade vi taco med sallad, tomat i pitabröd. Kan säga att det inte var det lättaste med att värma brödet. Men det var gott ändå, men gör nog inte om det igen med pita. Sen satt vi och nöjt i solen med en kopp varm oboy och kexchoklad. 
Men när vinden började blåsa lite valde vi att köra hem.
 

Nu sitter jag här, har badat varmt och ätit varma mackor till kvällsmat. Sen ska jag planera nästa tur. 



 

 
Visa fler inlägg