I blåbärssnåret. Immlen.

 Då hade sista semester dagarna kommit och vi skulle bege oss mot Österlen. Men vi hamnade uppe i Breanäs strövområde. Kanske inte lika fin sandstrand här med vilken underbar eftermiddag, natt och dag vi fick.
 Men vi tar väl det från början. Tyvärr så fick Annika hoppa in och jobba extra på fredagen, så därför ändrade vi vår planering ett par mil mer norrut. Annika plockar upp mig på vägen hem och sen kör vi inom henne, för att slänga in packningen. Sen var vi på väg. Ett snabbt stopp i Tyringe. Där jag passade på att köpa en bärplock, hade läst att det skulle vara gott om blåbär dit vi skulle. Hittar man så hittar man. Nästa stopp blev i Broby för nu var vi hungriga, så en pizza i magen, inom mataffären för lite gottgott sen vidare. Väl framme vid parkeringen hade i en attans tur att en bil skulle köra, annars hade det varit ont om en bra plats. Vi tar på kängorna för att kolla upp ett ställe där vi kan hänga upp hängmattorna. Vi kommer ner till en super fin plats vid vattnet, men där fanns redan ett tält. Så vi går en bit längre bort på en stig. Hittar vi någon bättre plats? Nä… men BLÅBÄR! Så måååånga.  Vilken tur att jag hade grejor med för att plocka.
 Men då kom regnet. Så vi gick till bilen hämtade vad som behövdes och ner till plätten igen. Där borta mellan träden kan vi sätta upp tarpen. ÄNTLIGEN ska vi sova under tarpen. Så där satt vi under och bara hade det skönt. Grannarna såg vi knappt till. Mörkret börja komma krypande över Immlen, så det var dags att krypa ner i säcken och få rätt på myggnätet. Lättare sagt än gjort. Men till sist så.
 Länge låg vi där och snackade, ända tills klockan blev över midnatt. Nä sista toa besöket sen får vi nog sova. Mitt i natten börjar Annika snurra runt och babblar på om nåt som jag inte uppfattar. Morgon gryr över sjön och solen sticker upp bakom trädtopparna.
 -Sätt på radion de e ring så spelar vi. Mmm… om 2 timmar. Men det är då Annika berättar om sin upplevelse mitt i natten. Hon hade vaknat av ett ljud, så hon undrade vad jag höll på med. Men när hon hade snurrat runt med sovsäcken, för att kolla. Märkte hon att jag helt stilla och sov som en gris. Konstigt. Men när vi sätter oss upp då på morgon kvisten, ser vi vad som har hänt hos grannarna.
 Ett DJUR hade varit i deras sopor. Ett vildsvin? Varg? Frågorna var många. Hmmm… är nog en räv. För där var inte bökat, så inte svin, tror vi alla fall. Men vi säger att det är det. Mycket roligare då. För så kan det bli när man slänger soporna utanför tältet, man ska ju hänga upp det i ett träd. Men vi somnar om igen och vaknar när solen värmer in under tarpen.
Nu tycker jag att det är dags med frukost. Gröt, smörgås och te. Så här sitter vi på kanten av sjön i pyjamas och njuter.
           
Klockan går och vi känner att det är dags för bad. Hålla frukost i 3 timmar? Nä nu får vi sätta fart.
 Bada, torka och plocka ihop. Upp med packningen i bilen och ta spann/plockaren, för nu ska vi ut på tur i blåbärssnåret.
Vi vandrar ner till stigen vi hade sett dagen innan. Fram, tillbaka, upp och ner gick vi längst kanten. 1 ½ timme i snåret och 4 l blåbär, plus några halvmogna lingon.
Och nu kände vi att det fick räcka med bär, måste ju spara några till björnen. När vi kommer upp på vägen ser vi att vi bara gått typ max 300 meter från starten.
Nu ska vi laga lunch, innan vi vänder hemåt. Pasta med ost. Gott.
Och sen en kopp ”klök” kaffe. In i bilen och iväg, vi hade tänkt köra runt Immlen. Men man ska inte lita på maps i telefonen, återvändsgränd! Så vi tar samma väg en bit för att sedan vända mot samhället Immeln, Arkelstorp och sen hamnade vi i Österlöv. Där vi fick göra en vändning, för jag hittade en ”pod” vindskydd vid badplatsen. Sagt och gjort. En runda upp om ekollonet, men hur tänkte man här? Max 2 vuxna kanske 3 om de är små.
Nere vid vattnet gungade brygga rätt så bra och vinden vajade vassen.
 Nä, in i bilen igen och nu hemåt. Väl hemma så åt vi här på byns pizzeria, innan vi njöt av en kopp te i soffan. När Annika hade kört hem, ställde jag mig på balkongen och rensade min del av blåbären. I morgon ska jag koka sylt.
 

 

 

 

 

Visa fler inlägg