Saltoluokta del 5.

 Jaha… en ny dag gryr och vi äter som vanligt frukost innan jobb. Vi började dagen med att bära ut alla möbler vi burit in i matsalen innan, för nu ska vi börja på fönsterna där. Som tur var hjälpte Frallan och en annan STF kille oss att bära borden, så nu står de ute på gården och verandan.
När de var gjort började jag och M att borsta timmerväggen med var sin stålborste, för att får bort skit och göra väggen lite ljusare.
Ma som lånade min kamera idag. Tur man hade tränat i 2 år på jobb med mask. 😂
Kan säga att det dammade rätt så mycket. Annars har det målats fönster, snickrat en trappa in till verkstaden.
J-E och B. 
Det har varit ett gäng killar som har monterat upp ställningar runt huset för det ska bytas tak i sommar. Så det händer rätt mycket även utan för fönstret, som vi inte har något har utan bara byggplast. Det fylls på med singel tunt huset, nere vid Langas är det ett gäng som pysslar. Så alla springer som myror…eller nja springer o springer. Det snackas rätt bra utan. Sen var det helt plötsligt dags för lunch, spenat/tomat/squash lasagne också VÄLDIGT gott.
 
 
Efter lunchen satt jag, M, J och lyssnade på H, som berättade om sina bikupor och hur bina lever sitt liv. Så mycket som man inte visste om. Vi hade kunnat sitta där hur länge som helst och pratat, men vi hade lite kvart att göra. Så tillbaka in på stationen. Jag började att dammsuga av inne i matsalen allt slipdamm från väggarna och en del från fönster skrap. Och där trodde vi att vi var klara med nej nej. Vi hinner nog två fönster till…. Men först skulle vi måla fönsterbrädan på två som blev målade igår och sen börja putsa upp de sista karmarna. Så vi har kommit upp i nio fönsterkarmar och det är 18 fönster delar och mellan, insidan och utsidan på några. Och tänk då hur mycket TEJP vi har maskerat med… Vet inte hur många rullar vi gjort av med. Och rätt i all denna röra så skulle det testas brandlarm, efter som det var något strul. Men vi missade tjutet. Tack och lov. Men vi hann även med att dricka em kaffe idag med torkad vegansk kladdkaka och äpple sockerkaka. H hade bjudit in Frallan till fikat för att vi ville höra historian om Langas och syster båten ms Storlule. Langas är byggd ett varv i Lidingö som sedan tuffade på uppåt kusten till Luleå och satte man hjul på båten och körde landvägen innan den  sjösattes i Luleälven. Sen har den transporterat olika saker är ute i vattnet. Det var så mycket han berättade, en rolig sak var när de glömde att sätta på muttern vid propellern så rätt som det var när de la in backen så for propellern ner på älvens botten. Sen var det också en historia om att det ev ska så en lastbilen lite längre uppströms på botten.
Sen fick vi också höra om hur det gick till när Ms af Chapman bogserades från sin plats på Skeppsholmen i Stockholm till varvet för att byta masterna. För Frallan satt i en av små båtarna som jobbade med denna flytt. Också en attans trevlig pratstund. Men sen var det dags för att återgå till jobb. Och det var samma som innan. Men nu börjar man se en ljusning med målningen 3-4 kvar att måla bara. Är lite plocka undan och städa upp kvar, för imorgon händer det andra saker. Efter att vi hade fyllt magen med middagen på Grekiska biffar med goda tillbehör och rabarberkräm. Efter maten stack jag och M in för att tejpa de två sista fönstren. Resten av gänget fort runt ute i naturen på alla håll. Och jag satte mig i här i stolen efter duschen för att vänta in M, till kvälls teet. Så nu ska vi alla pausa lite innan säng gång. Och solen står så fint uppe på en klarblå himmel även om klockan har passerat 22. Lite svårt för lilla  hjärnan att fatta, man ska gå och lägga sig fast lampan lyser där ute.

 

 

 Tänk om man hade denna utsikt på väg till jobbet varje dag.... 💕

 

Nästa dag förmiddagen.

 

Vaknar upp till ännu en vacker dag som är en halv jobb dag, men först frukost. Sen gick vi över för att  B vaxade golvet, det målades lite mer fönster, jag satte tätningslister i nästan alla fönster. Så det har varit lite fixa små grejor och göra lite färdigt. Sen var det dags för lunch som var lite olika rester
och efter det gick vi ut på vandring
Visa fler inlägg