Store Mosse Nationalpark del 3.

 Morgon stund har…. Ring så spelar vi. Det är lördag och vi har vaknat tidigt. Vi kravlar ut och drar även ut liggunderlag/sovsäcken ur tältet och ställer upp det mot staketet.  Så där ligger vi och lyssnar under tarpen ända tills det är dags att gå upp. Vi packar ihop våra saker, kollar över tältplatsen….bara våra fotsteg som lämnas kvar. Vi bestämmer oss för att äta frukost inne i raststugan. Gröt, macka och kaffe med en skvätt whisky i. Lite fel beräkning av gröten så den blev mer lik välling. Men god.
Nu säger vi Hejdå till Svänö och är lyckliga att vi missade..
 Jahaaa… vad har vi för planer idag då? Ska vi gå runt Kävsjön och inom naturum eller? Nä.. vi bestämmer oss för att ta bilen till naturum först och sen får vi se vad vi gör. Scouterna hade redan packat ihop sina grejor och försvunnit ut på tur. Vi går runt på naturum och kollar in utställningen, genom kikare ser jag en häger eller två. Jag skulle köpa parkens tygmärke men de fanns inget, men fick tag i några andra nationalparkers märken, Åsens har jag varit vid och sen köpte jag Blå jungfrun och norra Kvills märken. Man kan inte köpa märken på de ställen det inte finns naturum, så jag passade på nu.
Vi går bort till det stora fågeltornet, förbi Guldkronan. Och det är nu som jag blir whaaau….. det finns HISS! Vi tog trapporna… man kan komma en våning upp med hissen till ett inglasat rum. Men vi fortsatte uppåt. Nu såg vi ända bort till à Mariannelund, nä men andra sidan sjön.
Väl nere på marken igen kände vi oss rätt nöjda av denna park för denna gången. Och vi ställde färden mot nästa Nationalpark.
 
 
 
Visa fler inlägg