En dag i solen.

 Första dagen i April och vi ställer bilen vid Englandsdalens naturreservat. För idag ska vi ta en ny bit på Skåneleden, SL 1 Kust – Kust sträckan mot Båstad. Det är lite små kallt och frågan är om det ska regna även idag eller? Som ni kanske minns har jag varit två gånger i detta naturreservat, en vinter och en vår. Idag vet jag inte vad jag ska kalla årstiden eller är nog snarare regn perioden. Vi slänger upp ryggan på ryggen och börjar vandringen.
 Och ett fångställe eller vad det heter. 
Men oj som de har skogat här!
Efter en bit så kommer vi fram till där det börjar gå nerför och då ser jag ett par killar som är på väg upp, hmm ska kolla lite var de går i dyngan. Lite glatt säger vi hej och vandrar vidare för det skulle vara bättre runt hörnet. Men vet inte om jag håller helt med. Tittar upp över backen. Vi klara det utan att halka ner.
Men vi kom över bron och når ängen. Och där ser jag årets första humla, en till och en till. Nu ska väl vintern ändå släppa taget.
 Upp och ner för kullarna går vi och njuter i solen.
Vi mötet två skrattande par som säger att det är mycket blött och lerigt längre fram för oss, men det är inte bättre på andra hållet talar jag om. Man får gå lite offroad så klarar man sig säkert. Efter en timmer kommer vi fram till en härlig plats med en underbar utsikt över Laholmsbukten, men det blåser rätt så bra här uppe.
 Så vi vänder näsan inåt landet och fortsätter ner för backen.
Bok skogen står där så rakt i backen och vi möte fler vandrare på väg upp. Över en bäck och då möts vi av hur mycket lera som helst.
Då bestämmer vi oss för att vända tillbaka, kanske inte det vi ville mest men det var ett klokt beslut.
Så nu ska vi vandra upp till ängen för att gör lunch. Och vad händer då? Jo inga tändstickor till att gasolen. Så ingen lunch. Typiskt.
Men väl vid bilen blir det lunch i solen. En kopp nudlar / pasta och en kopp te.
 Vi har ett ställe till att kolla in idag så vi packar ihop och kör till Hålehalls stugan. Här har vi några slingor att gå, så en annan helg. Eftermiddags fika i solen innan vi kör hem.
 
Visa fler inlägg