Från strövområde, flygplan och ruiner.

14/8. Vedama.

Ryggan är packad och skogen kallar och det är dags att vandra i Vedema igen.Denna gången blev det den gula och blå (röda) slingan. Vi packar på oss fika och börjar vandra upp för backen till Barsjön, för att sedan vika av till höger ner mot Rökeån.Det är en liten nätt nerförs backe. När vi kommit över ån börjar gula slingan, en snabb titt åt höger, en backe uppåt. Så vi tar åt andra hållet och följer stengärdet.Vi har sällskap av Skåneleden ner till parkeringen där den sedan går över väg 24, som ska vara svår att gå över pga trafiken och nyfiken som jag är så måste jag kolla upp detta. 4 bilar och en husbil passerade när vi kom fram till vägen, vi måste nog vara tur. Vi vänder tillbaka till slingan som genast sätter flåset på provet. Äntligen uppe.....Vilken uppförs backe 😵 105 möh.Bara skoja. Det ska ha legat ett torp här uppe på toppen, men vi hittade inte ruinen. Efter ett tag börjar leden att gå nerför. Och där ser vi bron igen.Vi går över ån och sätter oss på bron för att fika, lufta tårna. Tänk att en sådan enkel sak som att sitta på en bro och dingla med benen, kan vara så underbart skönt.Larvigt eller... Men men.. nu ska vi vandra längs Rökeån en bra bit. Vi säger nästan i mun på varandra -tänka att få paddla här.Men den tanken grusas snart, krävs nog lite ner vatten. Jag väntar bara på att bäckahästen, näcken eller något annat väsen ska dyka upp. Men vi har tur att klara oss hela vägen. Så när ån vänder sig bort från oss börjar en av 3 uppförsbackar. Äntligen är vi uppe på toppen.Stubbatrollet?Nu ska vi leta oss upp till Vedenhall.Man måste kunna gena längs på åsen. Men efter ett tag fick vi ge oss och vända tillbaka. För mycket snår.Ner, ner och åter ner för backen tar vi oss med hjälp av repet. Nu börjar det stora som små  droppar uppifrån. Vi vill ha regn? Men vi kommer nog inte mer än 10 meter när det slutar igen. Nu har vi kommit ner till vägen/parkeringen där röd och blå slinga möts.Vem tusan är de som gömmer sig bakom trädet?Och vi följer den röda slingan. När vi kommer fram till en bäck vänder vi till vänster för att kolla var vattenfallet är.Vi hittar inget fall men väl stigen som tar oss till fika platsen vid Barsjön. En halv mil har det blitt, så nu är vi värda fika.

Lite sällskap på fika stunden.

                  
 
 Efter att suttit en stund och fikat/ snackat, dra vi på kängorna igen och vandrar bort till bilen.
Det är för tidigt att slå läger nu, så vi bestämmer oss för att drar vidare till Möllerödssjön.
 Ett nytt strövområde för oss. Vi kör små vägar dit. När vi väl parkerar bilen och ska kolla upp en plats att göra lunch på, så kommer regnet igen. SUCK!! Men mat måste vi ha.
Pasta med baconsås. Hur gått som helst. Men efter som det blåser och regnar mellan varven, hoppar vi över att tarpa här och åker hemåt istället. Vi gör två stopp på vägen hem, godisflyget
 (Lånad bild från googel.)
och Rya kyrkoruin.
Rya gamla kyrkan byggdes på slutet av 1100-talet, kan vara att munkarna från Herrevadskloster hade med det att göra. Nu kan man döpas , gifta sig eller besöka ruinen på en sommar gudstjänst.
Sedan bar det hemåt, med en liten blåsa på hälen, eftersom jag gått in mina nya kängor. Men den är läkt tills Jämtlandstriangeln.