Skåneleden, Öresund. Råå - Glumslöv.

Efter att gått övre delen av Öresund, kör vi nu igång med nedre biten. 
 
 
En blåsig fredag i början på Mars, gav vi oss iväg. Med tåg och buss tog vi oss till Råå. Med lilla ryggan lastad med godsaker, började vi vid Rååån. Brandkåren stod på bron, dykövning stod nog på programmet. Vi vände näsan åt andra hållet och gick. Vi följde ån en bit. Sen tog vi en genväg. Och kom ut till havet.
 
 
Ibland får man komma på lösningar. När bror har rasat.  🤓
Leden gick egentligen på en cykelbana, men vi valde att gå på stranden. Efter ett tag var det dags med fm-fika, så vi slog oss ner vid en bunker och bullade upp. Te med lite gott i och bulle.
 
 
Vi satt ett bra tag där i soldisen och njöt. Det går rätt någa båtar i sundet som man inte tänker på i vanliga fall. Efter det gick vi förbi Rydbäcks badbrygga. Det satt några svan par på stenarna.
 
 
Vet inte vad det är som gör att man mår bra när man vandrar längst havet. Kan det vara ljudet av vågorna ? Sen kom vi fram till en lite bäck, funderade om vi skulle vada över vara lite civiliserade och ta bron. 
  
                                                                            
 
 
Upp för backen och vidare mot Ålabodarna. Där vi höll lunch. Varma koppen och mackor.
 
 
                                  
 
 
Efter det följde vi vägen fram till Sundvik, där vi vände upp mot Glumslöv. Vilken backe. Stannade till i affären och köpte choklad och dricka. Sen tåg hem. Den sträcka kan man vandra med barn om man går från Glumslöv.
Betyg 😃😃😃😓
 
 
I nästa inlägg ska vi kolla utrustning mm. Lite tips slinker nog oxå in. 
 
 
 
 
Visa fler inlägg